Meteen naar de inhoud
Home » Trauma is beladen nu tijd voor ontladen » Trauma Symptomen

Trauma Symptomen

Trauma symptomen zijn onverwerkt, onbewust of je hebt een trauma weggestopt. Vaak heb je dan een jeugdtrauma verdrongen. Naast leuke en gezellige dingen, ervaart iedereen ook irritante en onaangename dingen. Het maakt deel uit van het dagelijks leven. Meestal verdwijnen deze vervelende dingen uit je geheugen. Maar soms komt de traumatische ervaring plots naar boven en liggen deze op je hart. Het is opeens prominent aanwezig. Jouw mentaal denken maakt overuren. Je hebt moeite er niet aan te denken. Vervolgens kan je het niet vergeten. Dit heet trauma of een traumatische ervaring. De spirituele traumabehandeling is anders dan EMDR.

Een trauma wat is dat?

Wat is een trauma precies? welke soorten trauma’s zijn er? Het is een grote indruk, het is te overweldigend. Psychologen en psychiaters noemen het een psychotrauma, omdat het met je hersenen te maken zou hebben. De hersen raken volgens hen overbelast. Naar mijn inziens heb je een oude jeugd of kindertijd ervaring ooit een plek gegeven en is het nu de tijd om deze te verwerken. “Het gevoel bij het oude al dan niet overerfde trauma laat in je hart los”. Anders gezegd jouw ziel – de blauwdruk – laat de niet verwerkte energie eindelijk los. Het is tijd voor persoonlijke groei. Dan is er meestal eerst sprake van een crisis. Je mentaal denken slaat in dat proces op hol. En kleurt het heden extreem sterk in met de nare gebeurtenis uit het verleden. 

trauma symptomen geheimhouding
trauma symptomen de geheimhouding

Hoe beleef je een traumatische ervaring?

Traumatische ervaringen kunnen op dat moment het dagelijks leven extreem sterk beïnvloeden. Psychische klachten ontstaan door deze intense ervaring. De oude gevoelens en stemmingen welke worden losgelaten – door jouw ziel – beïnvloeden op dat moment in “negatieve zin” jouw gedrag. In feite is het niet negatief. De symptomen zijn een signaal voor grote spirituele groei.

traumatische ervaring in onderbewuste
traumatische ervaring in onderbewuste

Trauma Symptomen van PTSS

De oorzaken, gevolgen en duur van onverwerkte trauma’s verschillen van persoon tot persoon. Een kenmerk van posttraumatische stressstoornis is dat op verschillende manieren en op verschillende momenten de oude ervaring met horten en stoten wordt losgelaten. Je herbeleefd de intense angst of paniek al dan niet van jouwzelf, je ouders of voorouders. Psychologische klachten die vaak voorkomen bij PTSS zijn :

 • Slaapproblemen of rusteloze slaap.
 • Problemen met concentratie.
 • huilbuien.
 • Overmatig bang zijn.
 • Herhaalde, plotselinge en pijnlijke herinneringen aan de gebeurtenis.
 • Flashbacks.
 • Roekeloos of zelfdestructief gedrag.
 • Grote alertheid.
 • Passieve neerslachtige houding.
 • Woede uitbarstingen.
 • Ontwijken van beslissingen nemen.
 • Sociale teruggetrokkenheid.
 • Weinig geluk en vrolijkheid ervaren.
 • Ontwijkgedrag.

Gevoelservaringen bij het loslaten van een oud trauma

Vaak heb je het gevoel dat je niet meer in je eigen lichaam zit. Je kijkt als het ware als een toeschouwer naar je jezelf. Je kijkt van uit jouw hogere zelf – jouw ziel en de blauwdruk – naar je lichaam. Vanuit een droomtoestand. De psychologische term hiervoor is depersonalisatie. Daarentegen kan je ook ervaren dat jouw omgeving niet echt is. Dit wordt derealisatie genoemd door psychologen. Ook dit is de verklaren vanuit de blauwdruk. Een derde ervaring is desindificatie waarbij je daadwerkelijk in elke cel van je lichaam ervaart dat de lading welke loskomt helemaal niet van jou is. Dit treedt alleen op indien je het trauma overerft hebt.  

Identificeer het trauma achter de symptomen

Er zijn heel veel traumatische ervaringen op te noemen. Noem hieronder enkele voorbeelden:

 • dood van een geliefde.
 • seksueel misbruik.
 • relatie verbroken.
 • getuige zijn van ernstige misdaad.
 • extreem dominante ouder.
 • leraar die sloeg.
 • beschuldiging van wat je niet gedaan hebt.
 • dood van tweelinghelft tijdens zwangerschap.
 • ziekte van een ouder.

Een ervaring kan zich in uw jeugd hebben voorgedaan. Ook tijdens de vroege kindertijd. Een bovendien tijdens de zwangerschap. Naarmate de traumatische gebeurtenis zich op jongere leeftijd zich voltrok, is de impact op het gevoelsleven en op het loslaat proces in het NU het meest intensief. Je aura was destijds subtieler waardoor bij het loskomen van het zielsverdriet in het heden ook alles intenser aanvoelt. De gevolgen van psychotrauma zijn over het algemeen goed te behandelen met een speciale energetische behandeling. Dat is de beste met wortel en tak uitroei trauma behandeling. Naarmate het langer geleden en ook intenser was is er meer tijd en zijn er meer sessies nodig. 

Complementaire aanpak en oorsprong trauma symptomen

Mensen zijn veerkrachtig en kunnen herstellen van zo’n schokkende, traumatische ervaring. Het heeft tijd nodig. Bij een reguliere aanpak of behandeling ontwikkel je vaardigheden die je meer controle trachten te geven. Het mentale denken draait op de brandstof van de traumatische ervaring of conditionering veel te snel. De overvloed aan angst energie tracht het mentaal denken te kanaliseren door overactief te zijn.

Het heeft mijn voorkeur het mentale denken totaal te negeren. Een poging om daar meer controle over te krijgen met handvaten aanreiken geloof ik niet in. 

Jyotisha na jarenlange praktijkervaring

De complementaire aanpak is er op gericht de periode van het ontladen te versnellen. Alles komt er dan in zeer korte tijd uit. Je kan dan het beste een paar dagen de controle helemaal los te laten en met niemand praten.

Er dient juist sprake te zijn van totale overgave in dit proces.

De lading is opgeslagen in het hartcentrum niet in de hersenen

Het verschil zit hem ook in het feit dat de energie van de traumatische ervaring volgens mij is opgeslagen in het hartcentrum en niet in de hersenen. Alleen in het geval van een overerft trauma is het van belang de client ondermeer te leren : Deze paniekaanval is van mijn moeder. Ik ervaar nu harmonie, liefde en vertrouwen in mijn eigen energiehuishouding. Zie referentie onderaan op de home pagina. 

Jeugdtrauma? Kom naar mijn praktijk

Trauma Coach kan 100% online in het Nederlands en in het Engels. Dus wereldwijd. Een face2face intake gesprek heeft de voorkeur. Bij grote reisafstand is behandeling op afstand ook mogelijk. Optioneel is mijn praktijk en traumacentrum ook bereikbaar voor vervolg sessies. Goed bereikbaar in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio Heemstede. Ondermeer voor Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, IJmuiden, Velserbroek, Velsen-Zuid, Halfweg en Badhoevedorp. Zie je graag eerdaags in mijn praktijk. Kijk uit met een psychotrauma en vertel over jouw trauma symptomen!!