Meteen naar de inhoud
Home » Trauma is beladen nu tijd voor ontladen » Trauma behandeling Oosters

Trauma behandeling Oosters

Hoe ziet de traumabehandeling en trauma therapie eruit?

Traumabehandeling betekent met de hoogste prioriteit de oorzaak te achterhalen door een trauma behandeling therapeut. Kies voor de met wortel en tak uitroei aanpak en niet voor symptoombestrijding zoals bij trauma behandeling EMDR. Nieuwe cliënten snappen vaak niet dat de meest onbenullige traumatische ervaringen veel impact hebben. Het bepaalt het verloop van je leven. Denk hierbij uit de zwangerschap en vroege kindertijd . Er is nog een flinterdun geheugen hierover aanwezig.

Ook zijn ze niet bewust dat traumatische ervaringen van ouders en voorouders hun gedrag en leven op automatische piloot aanstuurt. De slotte komen ze vaak met trauma symptomen in mijn praktijk. Of ze komen naar traumacentrum. Zoals je al leest zijn er veel verschillende traumatherapie soorten. Wij kiezen voor een Oosterse manier om jouw trauma verwerken te ondersteunen.

Doel van intake gesprek traumabehandeling

Hiertoe is voor een effectieve traumabehandeling de noodzaak aanwezig een intakegesprek te houden met een eerste energetische therapie behandeling van 2 uur. Hierbij staan in mijn geval i.c.m. mediumschap het onderstaande stappenplan centraal:

trauma behandeling in energie kanalen
trauma behandeling in energie kanalen
  • een inventarisatie van de kwaliteit van de emotionele relaties met ouders, voorouders en broers en zussen. Uit wat voor nest komt de client qua liefde. Hoe is de eigenwaarde?
  • een inventarisatie van de periode van de zwangerschap bij de moeder
  • een inventarisatie van waar de client nu in vastloopt.
  • welke eerste gebeurtenis ligt aan het acute trauma ten grondslag?
  • geen eigen trauma’s dan aandacht verleggen naar leven van ouders.
  • geen trauma’s bij ouders dan aandacht verleggen naar grootouders.
  • in het geval van overerving van de lading het identificeren met “mijn probleem” losweken.
  • een proces van spiritueel ontwaken op gang brengen beschreven in onderstaand gepubliceerd boek.
  • een energetische traumabehandeling met alle input om de lading versneld uit de blauwdruk los te weken. 
  • op voorhand telkenmale melden dat het gevoel bij de oude gebeurtenis eruit komt op het tempo wat de client aankan. Dit wordt door de ziel of blauwdruk van de client zelf geregeld. 

De Oosterse aanpak van traumaverwerking is anders

We schetsen schaven graag de verwachtingen van Westerse mensen bij. Het Oosterse trauma verwerken is meer op je zelf zonder steun. En ook geen arm om je heen om een diepere werking te verkrijgen. Er is dus geen hulp tussen de consulten door. Je wordt op je zelf teruggeworpen terwijl je ontzettend moe kan zijn. Dit kan een paar uur of een aantal dagen duren. Denk hierbij aan depressief zijn, extreem verveeld zonder doel kan ronddolen, obsessies en verslavingen welke tijdelijk intenser worden. Of je kan een paar dagen geen zin hebben in mensen om je heen. Bovendien kan je extreem boos zijn op ouders, grootouders of collegae hetgeen uiteraard een projectie is. Voor het verwerken van emotionele lading of hartzeer allemaal zeer positieve symptomen van het beoogde proces.

Na trauma behandeling wegblijven bij goede vrienden of vriendinnen

Steun zoeken voor je verdriet, vitaliteit of mindere stemming heeft geen zin. Ook niet bij goede vrienden of vriendinnen dit heeft vaak een tegenovergesteld effect op het beoogde proces. Ooit hebben jullie elkaar aangetrokken door de magnetische werking van gezamenlijk hartzeer. Het kan dus goed zijn dat de traumatische ervaring waarvoor je in trauma verwerking therapie bent gemeenschappelijke emotionele pijn betreft. Door het delen van jouw ervaringen met lotgenoten komt er een enorme hoeveelheid extra angst bij derden naar boven. Dit kan jouw angsten weer verder aanwakkeren. Deze interactie kan leiden tot het activeren van een mentale saboteur. Deze kan er voor zorgdragen dat jouw beste vriend of vriendin en jijzelf weer de draad oppakken met verdriet onder het tapijt vegen. Je stopt dan met de therapie. En bovendien verzin je een mentale reden ingegeven door de saboteur welke je tracht weg te houden van eenheidsbewustzijn.

Deze situatie schets beschrijft een psychologisch proces van onderbewust en onbekwaam handelen. De Oosterse aanpak gaat vaak dieper. Deze tracht het aantrekken van nieuwe situaties lijkend op de oude traumatische ervaring helemaal te voorkomen. De Westerse EMDR aanpak tracht alleen een top van de emotionele lading te verwijderen. Hierdoor kan je met de toekomstige vervelende situaties makkelijker omgaan. Dit is een omleiding van het probleem. In feite ben je nog niet klaar Zolang je in de Oosterse manier van trauma verwerken therapie zit, vermijdt het treffen van lotgenoten.

Behandeling in mijn praktijk of online of op afstand?

Trauma behandeling kan 100% online qua coaching en met behandelingen op afstand zowel in het Nederlands als in het Engels. Dus wereldwijd. Een face2face intake gesprek en optioneel is mijn praktijk goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio Heemstede. Ondermeer voor Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg, IJmuiden, Velserbroek, Velsen-Zuid en Badhoevedorp. Woon je ver weg dan kunnen vervolgsessies ook online en op afstand. Je kan kiezen voor en intensieve trauma behandeling met een kortlopend traject van 2 maanden. Zie je graag eerdaags in mijn praktijk voor “jouw” traumabehandeling.