Meteen naar de inhoud
Home » Seksueel misbruik ja of nee?

Seksueel misbruik ja of nee?

Seksueel misbruik geeft een enorme impact op de eigenwaarde van een kind en later grote gevolgen op het gedrag als volwassene. De seksueel misbruik gevolgen zijn ten eerste dat het genieten van seksualiteit later in het leven ernstig wordt verstoord. Vaak een keuze van de twee extremen : helemaal niet of onuitputtelijk veel. Ten tweede wordt bij seksueel misbruik door hetzelfde geslacht het aangaan van vriendschappelijke relaties met hetzelfde geslacht ernstig verstoord. Het vertrouwen en het nut zijn weg.

seksueel misbruik cijfers
seksueel misbruik cijfers

Verschil met misbruik?

Kindermisbruik en seksueel misbruik zijn twee verschillende kwesties welke wel vaak nauw samenhangen. Beiden hebben een grote impact op de uiteindelijke eigenwaarde van het kind. Onderstaand figuur geeft dit grafisch weer.

wat is kindermisbruik
wat is kindermisbruik

Seksueel misbruik betekenis

 • blootstellen aan pornografisch materiaal (3)
 • aanraken op plekken waar dat niet geoorloofd is (4)
 • dwingen de volwassene aan te raken (5)

Misbruik betekenis maar niet seksueel

 • blootstellen aan verbaal geweld met veel boosheid (1)
 • een kind onnodig pesten (2)
 • het afbreken van het zelfvertrouwen van een kind (6)
 • vaak slaan om eigen frustratie af te reageren (7)
 • het manipuleren van een kind (8)
 • niet zorgen voor een kind qua persoonlijke hygiene (9)
 • continue inzetten als huishoudelijke hulp (10)
 • niet luisteren naar een kind (11)
 • het negeren van emoties van een kind (12)
 • intensief inzetten als huishoudelijke hulp en de educatie op de achtergrond brengen (13)
 • slaan en voor paal zetten op school door een leraar of lerares (14)
 • het negeren van medische behoeften(15)
 • negeren van educatie behoeften (16)
 • een kind alleen laten zonder toezicht (17)

Hoe kan je seksueel misbruik later nog herkennen?

De onderstaande lijst is samengesteld uit mijn jarenlange praktijk ervaring. Deze signalen zijn extreem belangrijk om te herkennen. Meestal zijn er wel vier of meer van toepassing. Bij de ziektebeelden kan seksueel misbruik hieraan gelinked zijn. Ik zeg dus niet dat dit ook altijd zo is. Bij deze ziektebeelden kunnen er ook andere oorzaken zijn. Vaak wordt het wel tijd voor traumaverwerking op een Oosters wijze.

Seksueel misbruik gevolgen lange termijn en de 16 signalen

 1. veel en lang douchen
 2. extreem veel of extreem weinig met sex bezig zijn
 3. weinig vrienden of vriendinnen
 4. bij omkleden in sportscholen gevoel hebben dat anderen naar je kijken
 5. ontkenning i.c.m. schuldgevoel omdat je vindt dat jezelf mogelijk ook aanleiding hebt gegeven
 6. afstand of ruzie met moeder en of vader, omdat ze je niet beschermd hebben of niet geloofd
 7. seksueel getint flirten en uitdagen en zodra te dichtbij hart wegrennen
 8. kleine flinter dunne herinnering met beeld dat er wel iets gebeurd is
 9. ontkenning omdat je toch niet weet wie de eventuele dader is
 10. een grote druk op je om er niet over te kunnen, willen of mogen praten
 11. Slapeloosheid omdat je nog steeds alert dient blijven voor als de dader bij je bed komt (tijd bestaat niet bij seksueel misbruik trauma’s)
 12. obesitas om je minder aantrekkelijk te houden voor het andere geslacht
 13. anorexia en boulimia omdat je ziel terug in de tijd wil gaan naar jouw lichaam dimensies van destijds en het echte probleem wilt laten herrineren
 14. migraine omdat de seksuele spanning van destijds niet afgevoerd kan worden
 15. verslavingen en obsessies omdat je deze wereld wilt ontvluchten en je pijn wilt verdoven
 16. zelfpijniging en zelfmoord neigingen om je pijn zelf te willen ontladen

Heb drie zinnen vet geschreven. Voor nu zijn dit de belangrijkste kwesties om hier online in dit bericht meer uitleg aan te geven. De uitleg bij de andere punten van de opsomming dienen face2face in mijn praktijk plaats te vinden.

Verdiepen in de rol van de dader

Je bent diep van binnen heel boos op de dader door het seksueel misbruik. En wilt niet aan hem denken. Seksueel kindermisbruik heeft een zeer grote impact op jouw levenskwaliteit. De dader wist heel goed dat wat hij deed niet mocht. Om die reden : de dader was 100% fout. Jij niet voor een klein deel. Helemaal zero procent jouw eigen schuld. Dus het schuldgevoel wat je bij je draagt is niet van jou. Deze is van de seksueel misbruik dader van destijds. Door het contact met hem (of haar) is deze energie van dader naar slachtoffer overgesprongen.

De dader verzon uiteraard allerlei manieren om onopvallend te werk te gaan. Zonder dat jouw ouders of andere volwassenen in jouw omgeving er ook maar iets van merkten. Zijn (of haar) acties moesten absoluut geheim blijven. Deze emotionele lading van geheimhouding van de dader draag je mogelijk nog steeds bij je. Je hoort ook vaak dat daders slachtoffers hiermee manipuleren. Door de intense lading op de geheimhouding weet je meestal niet meer wie de dader is. Het is mogelijk helemaal geblokkeerd. Een spiritueel medium kan je helpen met het terughalen van deze herinneringen. Dit ontvouwt zich op het moment dat je er klaar voor bent. Eerder niet.

Heb bijvoorbeeld een client gezien die jarenlang dacht dat haar eigen vader de dader van het seksueel misbruik was. Het bleek de oom te zijn. Door deze twijfel lekte er veel energie weg en was de relatie met haar vader onnodig verstoord.

Aanbeveling behandeling Seksueel Misbruik

Waar moet ik beginnen ? Op aanraden van een collega heb ik contact opgenomen met Jyo, wat een cadeau. Jyo is een lief persoon, luistert goed naar wat je verteld en veroordeelt je niet. Hij is erg professioneel en heeft mij geholpen met mijn zelfbeeld, traumaverwerking, mijn woede-aanvallen en het leren houden van mijzelf. Ik heb een seksueel misbruik verleden en Jyo heeft mij geleerd om het een plaats te geven en weer verder te gaan met mijn leven. Het gaat nu goed met mij en ik geniet weer van het leven. Ben jou voor altijd dankbaar. Vijf *

Marjory Peetoom

Samenvatting

Deze geheimhouding en twijfel “wie was het?” kan dus jarenlang en nog steeds in de weg zitten om te praten over het onderwerp binnen de familie. Laat staan hulp vragen bij een spiritueel genezend medium. We kunnen dan allereerst de krachtige lading op de geheimhouding en het schuldgevoel 100% terug geven aan de dader. Zie seksueel misbruik referentie met onbekende dader bij klanten vertellen. Dan kunnen we pas echt gaan werken aan de oplossing voor jouw seksueel misbruik!